سال 2022 میلادی بود که DJI Avata وارد بازار جهانی شد تا به همراه DJI FVP که 2021 متولد شد دو عضو خانواده FVP Drones را تشکیل دهند. به طور کل پهبادها محصولات جدیدی هستند که هر روز شاهد توسعه فناوریها و بهبود تواناییهایشان هستیم. این دسته از پهبادها به خاطر استفاده از هدست و […]
سال 2022 میلادی بود که DJI Avata وارد بازار جهانی شد تا به همراه DJI FVP که 2021 متولد شد دو عضو خانواده FVP Drones را تشکیل دهند. به طور کل پهبادها محصولات جدیدی هستند که هر روز شاهد توسعه فناوریها و بهبود تواناییهایشان هستیم. این دسته از پهبادها به خاطر استفاده از هدست و موشن کنترلر، تجربهای بینظیر از پرواز و تصویربرداری هوایی در اختیارمان میگذارند. در این متن قصد داریم دو پهباد این خانواده را با هم قیاس کنیم. یعنی مقایسه dji avata با dji fpv که دو مدل پرطرفدار هستند.
پهباد dji Avata عملا یک CineWhoop است؛ انواع جمع و جوری که برای فیلمبرداری سینماتیکِ نرم و روان آماده به کار هستند. Avata محصول جدیدتری است و یک سال و نیم بعد از عرضه DJI FPV وارد بازار شده است. در مقابل این مدل قدیمیتر سریع است و موتورهای قدری برای مقابله با مقاومت هوا دارد.
هر دو پرنده با قابلیت کنترل اول شخص first-person همراه هستند که با وجود هدست واقعیت مجازی VR پروازی شبیه به واقعیت را تجربه خواهید کرد. در ادامه با فرانگاه وارد جزئیات این دو خواهیم شد. با ما همراه باشید تا گشتی در دنیای پهبادها بزنیم.
نگاهی کلی به مقایسه dji avata با dji fpv
اولین چیزی که مشخصا باید به آن توجه کنیم قیمت است. اگر این دو پرنده را با تجهیزات مشابه با هم قیاس کنیم قیمت نزدیکی به هم خواهند داشت؛ هرچند پَکهای متفاوتی از این کوادکوپترها عرضه میشود، به طور کل قیمت آواتا DJI Avata کمی بالاتر است.
کلا کار با آواتا راحتتر است. مدل سادهتر و جمع و جورتری است (ابعاد 180-180-80 در برابر 255-312-127 میلیمتر). حمل و نقل راحتتری هم دارد. Avata عملا یک محصول ready to go با راهاندازی سریع است. در صورتی که برای راهاندازی DJI FPV کمی نیاز به زمان داریم تا پهباد را آماده پرواز کنیم. برای مثال 4 پرۀ پرنده و همچنین آنتنها باید نصب شوند؛ چرا که بعد از پایان کار برای حمل و نقل لازم است آنها را باز کنید. اما اجازه دهید قبل بررسی جامعِ تفاوتها، ابتدا نگاهی به شباهتها داشته باشیم.
✔️شباهتهای DJI FPV و DJI Avata
همانطور که گفتیم این دو پهباد عضو یک خانواده هستند، پس شباهتهایی دارند. هر دو پرنده از سه حالت پروازی برخوردارند: Normal، Sport و Manual که بیشترین سرعت را در حالت دستی تجربه خواهید کرد. مثلا میتوان به هر دو پهباد در حالت دستی ACRO دستور داد در ارتفاع از پیش تعیین شده پرواز کنند.
هر دو از امکانات امنیتی fail safe نظیر pause button، manual override و بازگشت خودکار به خانه بهرهمند هستند. امکان manual override به این معنی است که زمانی که در حالت ACRO در حال پرواز هستید و پهباد عدم سیگنالدهی را تشخیص دهد، خود به خود پرنده را به خانه باز میگرداند. هر دو پرنده از ویژگیهای موقعیتیابی GPS and VPS HOVER Manual برخوردارند.
کنترلرهای مشابه اما هدستهای متفاوت
هر دو از ریموت کنترلهای مشابه شامل motion controller و fpv controller برخوردارند. هرچند DJI Avata با هدست مجازی DJI Goggles 2 و DJI Goggles V2 و fvp سازگار است. هدست جدیدتر (DJI Goggles 2) به صورت اختصاصی فقط روی DJI Avata در دسترس است و پهباد DJI FVP فقط از هدست خودش میتواند استفاده کند.
هدست جدیدتر از نسخه جدید اپلیکیشن DJI Fly برخوردار بوده و تجربه UI بسیار بهتری را نصیب کاربرش میکند.
نگاهی کوتاه به مشخصات سیگنال دهی DJI FPV Goggles V2 و DJI Goggles 2 (کنترلر اختصاصی آواتا):
☑️Transmission 03
☑️بُرد حداکثری 10 کیلومتر
☑️پهنای باند 50Mbps
☑️فرکانس 40 مگاهرتزی
باید خاطرنشان کنیم که Goggles V2 که مدل قدیمیتری است. این مدل از 4 آنتن برخوردار است که بُرد موثرتری دارد و در صورت ایجاد مانع بین کنترلر و پهباد احتمال از دست رفتن سیگنال کمتر است. در طرف مقابل صفحه نمایش 1080p هدست جدیدتر مانیتورینگ شارپتر به ما میدهد. همچنین از یک دیوپتر برای تنظیم توان عدسی برخوردار است که میتوانید مطابق با بینایی خود آن را سِت کنید.
کاربری مشابه
نکته آخری که باید در تشابه این دو پرنده به آن اشاره کنیم هدف و کاربری آنهاست. با توجه به پرواز اول شخص first-person از طریق هدست، این دو پهباد DJI از این نظر نیز با هم مشابهت دارند.
با وجود این مشابهتها مشخصا تفاوتهایی هم بین این دو مدل هست. ما سعی میکنیم با بررسی این موضوع در فرانگاه که به صورت تخصصی محصولات اورجینال DJI را به بازار ایران عرضه میکند، شما را به بهترین انتخاب ممکن مطابق با اهداف و بودجهتان نزدیک کنیم؛ پس در ادامه همراه ما باشید، با تفاوتهای DJI FPV و DJI Avata.
✔️تفاوتهای DJI Avata و DJI FPV
همانطور که میدانید، تفاوتهاست که انتخاب ما را رقم میزند. در ادامه در چند مولفه مجزا تفاوتها را بررسی میکنیم. به طور کل این دو پرنده اهداف متفاوتی دارند. ابتدا سراغ عملکرد پرواز برویم که یکی از پارامترهای اساسی است که در خرید یک پهباد باید به آن دقت کنیم.
مقایسه عملکرد پرواز DJI FPV و DJI Avata
سرعت پرواز DJI FPV با وجود وزن بالاتر (795 در مقابل 405 گرم) یک سطح از نظر سرعت و قدرت از آواتا بالاتر است. پس اگر به دنبال پرنده سریعتر و قدرتمندتری هستید، قطعا DJI FPV با آن پرههای 5 اینچی سه تیغه انتخاب بهتری است:
☑️سرعت حداکثر DJI FPV برابر 140 کیلومتر بر ساعت در مقابل 97 کیلومتر بر ساعت آوتا Avata
☑️پرواز عمودی DJI FPV بدون محدودیت است. در مقابل Avata محدودیت حداکثر 21 کیلومتر بر ساعت دارد.
☑️در مدت زمان پرواز نمیتوان تفاوت چشمگیری در این دو مدل ملاحظه کرد. هرچند آواتا با حدودا 18 دقیقه زمان پرواز، 3 دقیقه بیشتر در آسمان میماند.
با توجه به قرار دادن سنسورهای تشخیص مانع DJI Avata در زیر پهباد، در مقایسه با DJI FPV که جلوی آن هستند، به طور کل عملکرد سیستم تشخیص مانع در این مدل جدیدتر را پایین آورده است. به این ترتیب در یک قیاس عملی و کلی در تجربه پرواز این دو کوادکوپتر از دی جی آی، مدل FVP عملکرد بهتری دارد. هرچند با توجه به گارد، کیج و همچنین اندازه کوچک، مانور بهتری با آواتا تجربه میکنیم.
به طور کل باید توجه داشته باشیم که محیطهای مختلف میتواند برنده بازی را تغییر دهد. مثلا DJI FVP پرنده سنگینتری است و در مقابل هوا مقاومتر عمل میکند، به همین خاطر در محیطهایی مانند دشت با وزش باد یا پیستهای ورزشی عملکرد به مراتب بهتری از نظر پایداری و سرعت به نمایش خواهد گذاشت.
اما اجازه بدهید در مورد مزیتهای DJI Avata در قیاس با این پرنده بپردازیم. مدل جدیدتری که پیشتر به یکی از مزیتهایش اشاره کردیم که دسترسی به مدل جدید fvp است. میتوان گفت این کوادکوپتر دی جی آی کاربردی وسیعتر از عضو بزرگتر خانواده دیگر دارد.
مزیتهای DJI Avata در مقایسه با DJI FPV
دوام پهباد آواتا مشخصا از DJI FPV بهتر است. خصوصا اگر در محیطهای شلوغ مثل جنگل پرواز میکنید که احتمال برخورد وجود دارد. نکته اول استفاده از گارد برای پرهها است که به خوبی از این بخش حساس پرنده محافظت میکنند. از یک محفظه برای محافظت از باتری و بخشهای الکترونیکی حساس بهره میبرد. دوربین هم در جای مناسبی قرار دارد و یه جورایی درون چارچوب محافظتی آن واقع میشود. این امنیت خود به خود به کاربر القای حس امنیت میدهد و عملکرد پروازش را بهبود میبخشد.
هدست جدید بسیار سبک است. با 290 گرم مدل جدیدتر در مقابل 420 گرم وزن دیگری قرار میگیرد. صفحه نمایش از نوع OLED است. امکان کنترل با حرکات پشت سر هم در دسترس قرار گرفته است. از فناوری O3 پلاس برای ارسال بدون تاخیر تصاویر استفاده میکند. اما مزیتهای این پهباد کوچک به همین جا ختم نمیشود.
کیفیت تصویر بهتر با DJI Avata
نقطه قوت قابل توجه در این پهباد نسبت به مدل بزرگتر و قدیمیمان، کیفیت بهتر تصویر است. این کیفیت در وهله اول ناشی از استفاده دی جی آی از یک سنسور بزرگتر 1/1.7-inch در مقابل سنسور کوچکتر دوربینِ DJI FVP در برابر 1/2.3-inch است. سنسور بزرگتر یعنی نور بیشتر و نور بیشتر یعنی اطلاعات دریافتی بیشتر از نور محیط؛ هرچند در مشخصات میخوانیم که هر دو 4K با نرخ 60 فریم در ثانیه ضبط میکنند.
مزیتهای دیگر:
☑️میدان دید 155 در مقابل 150 درجه FOV
☑️حداکثر بیت ریت ویدیو 150 در مقابل 120 Mbps
☑️عکاسی 48 در مقابل 12 مگاپیکسلی
☑️امکان اسلوموشن 7K
همانطور که میتوان دریافت به طور کل برای استفاده عموم افراد احتمالا DJI Avata انتخاب بهتری باشد. مزیتهای قابل توجه و قیمت نزدیک باعث میشود که فکر کنیم انتخاب راحت است.
بین DJI FVP و DJI Avata کدام مدل برای من مناسبتر است؟
به طور کلی پهباد DJI Avata با توجه به گارد پرهها و دوام محصول در برخورد با موانع، سرعت کمتر و کیفیت تصویر بهتر، یک پهباد عالی برای ضبط لحظاتی سینمایی از لوکیشنهای مدنظرمان است. در عوض مزیت DJI FPV سرعت و قدرت آن است. این پهباد واقعا سریع است و نیاز کاربر را به خوبی از این نظر برطرف میکند.
قدرت مانور پرواز در محیطهای مختلف با پهباد DJI Avata به خاطر سایز کوچکش، گارد و طراحی بدنه معمولا بهتر از DJI FPV است. به همین خاطر آواتا مدلی است که میتوانید در محیطهای سربسته هم از آن استفاده کنید و مناسب افرادی است که قصد دارند در هر دو محیط پرواز را تجربه کنند و به خلق تصاویری چشمنواز بپردازند.
اما شاید بخواهید برای دنبال کردن یک مسابقه اتومبیلرانی یا مواردی از این دست که سرعت حرکت در آن بسیار بالا است از یک پرنده استفاده کنید که بتواند نیاز شما را برطرف کند. همچنین DJI FPV به خاطر امکان مانت کردن دوربینهای کوچک ورزشی بالای سرش، میتواند امکانات جدیدی از فیلمبرداری در اختیارمان بگذارد که البته مثل دوربین و گیمبال built-in پرنده قابلیت تغییر زاویه ندارد و ثابت است.
هر دو پهباد با توجه موشن کنترلر و هدست واقعیت مجازی که در اختیار کاربر قرار میدهند تجربه بسیار خوبی از پرواز به او منتقل میکنند، گویی که واقعا در حال پرواز با خود پرنده است. عدم شناسایی نیازها ممکن است DJI Avata را به انتخاب دوم تبدیل کند. اگر همچنان در انتخاب بین این دو مدل تردید دارید، حتما با مشاوران متخصص ما در ارتباط باشید. همچنین از تجربیات خود برای ما بگویید و این مقاله از فرانگاه را برای دوستانتان بفرستید.
پیشنهاد میکنیم این مقاله را بخوانید